Cum contactezi telefonic un angajator?

Daca vrei mortis un loc de munca de la o anume companie si nu ai prea multe date despre ea, incearca sa le afli direct de la angajator.

In fond, nici nu este greu. Iti trebuie doar putin curaj si initiativa. Cu siguranta gasesti numarul de telefon fie pe internet, fie in Pagini Aurii sau, daca nu, la informatii.

Articol publicat de EVZ.

Suna dimineata. Este bine sa alegi o ora decenta. „Cel mai indicat este sa suni in prima parte a zilei. Este adevarat ca in acest interval au loc cele mai multe sedinte si riscul indisponibilitatii este foarte mare, insa spre sfarsitul zilei se simte oboseala”, recomanda Mihaela Scarlat, consultant in resurse umane al companiei Advice Human Resources.

Fara „purtatori de cuvant”. Chiar daca ai emotii foarte mari, nu-ti pune mama, fratele sau iubita sa vorbeasca in locul tau! Trebuie sa suni personal. „In acest mod demonstrezi interesul tau direct. Iar prima impresie conteaza extrem de mult”, spune Andreea Lupan, business unit manager al companiei Barnett McCall General Recruitment. „Purtatorii de cuvant” – mama, iubitul, varul, spune Mihaela Scarlat, nu sunt bine vazuti de angajatori. Tu esti singura persoana care stie exact ce vrea, ce poate si ce cunostinte are. „

In cazul in care suna altcineva in locul tau, informatiile pot fi deteriorate si se poate ajunge la confuzie ori la momente stanjenitoare in care angajatorul iti zice: „Am inteles ca stii sa lucrezi in Excel”, iar tu sa nu stii ce este acesta”, avertizeaza Catalina Cochinescu, consultant HR al www.HR-Romania.ro.

Vorbeste clar! Nu e nicio rusine sa-ti notezi pe o hartie una-doua propozitii pe care sa le citesti la telefon atunci cand te interesezi de job. Asta mai ales daca te stii emotiv. Expertii in comunicare spun sa nu vorbesti in soapta sau sa tipi, sa fii concis si clar in exprimare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *