Recrutarile de toamna

Septembrie este una dintre lunile in care se fac angajari masive. Specialistii in resurse umane spun ca deja s-a inregistrat o crestere de 20-30% a ofertelor.
Pentru obtinerea unui job, toamna este perioada ideala, mai ales ca acum sunt cele mai multe oferte. Ioana Mihnea, consultant al companiei de recrutare Manpower, spune ca, „din punct de vedere statistic, toamna se produc cele mai multe schimbari in cariera.

Si in acest an, numarul oportunitatilor a crescut in septembrie de doua-trei ori fata de lunile de vara, mai putin active din cauza perioadelor de concedii”. Si Maria Suciu, PR al Neogen, apreciaza ca este vorba de o crestere a recrutarilor de 30%.

Articol publicat de Evenimentul Zilei.


Se cauta si directori

Cele mai multe joburi sunt pentru incepatori, insa acest lucru, spune head-hunterul George Butunoiu, este firesc. In fond, in orice companie sunt mai multe posturi de entry-level. Semnificativa este cresterea ofertelor pentru posturile de conducere.

„Tendintele toamnei privind recrutarile se resimt la nivel de management. Cererile de top management au crescut fata de lunile trecute cu 20a, iar aceasta tendinta va continua. Inregistram numeroase cereri de recrutare pentru posturi de middle si top management, in domenii ca development in constructii, bunuri de larg consum, distributie si telecomunicatii”, spune Andreea Lupan, unit business manager al companiei Barnett McCall Recruitment.

O explicatie pentru aceasta crestere, pe langa aceea ca lunile de vara sunt slabe din punct de vedere al recrutarilor, din cauza concediilor, este legata de elaborarea strategiei si bugetelor pentru urmatorul an de catre companii.

Septembrie, debut bun in cariera

Prima luna de toamna, spun specialistii, este si cea mai potrivita pentru inceperea unei cariere. „Angajatii recrutati toamna sunt cei fata de care angajatorii au cea mai clara intentie de a-i pastra, creste si integra in companie”, considera Eduard Ezeanu, consilier in cariera al CareerExperts.

El avertizeaza candidatii sa acorde in aceasta perioada o mai mare atentie interviurilor: „Obtinerea unui job bun la inceputul toamnei este deseori rodul unei bune pregatiri pentru angajare pe timpul verii, adica realizarea unui CV bun, cercetarea pietei si antrenarea abilitatilor de promovare personala”.

Unde sunt joburile

Numeroase recrutari se fac in domenii precum vanzari, software/tehnologii, finante/contabilitate si inginerie. Asigurarile cunosc o crestere spectaculoasa, pentru ca aici este nevoie de zeci de mii de agenti de marketing, „datorita noului proiect guvernamental care vizeaza pensiile”, spuneCatalina Cochinescu, consultant al HR-Romania.

Si in retail, mai ales la Cora, Selgros, Carrefour, Auchan, Baumax, se fac angajari masive, la fel ca in constructii, amenajari ori servicii. In IT sunt joburi la companii mari, ca Oracle, IBM, Totalsoft, Adobe, Siveco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *