Ce inseamna?

Am fost rugata, in repetate randuri, sa descriu pe scurt ce inseamna un anumit job, in special atunci cand acesta se “ascunde” sub o titulatura extravaganta, pompoasa si alambicata (de cele mai multe ori in engleza) sau pur si simplu este exprimata prin initiale. Ca atare, am sa prezint si aici mici descrieri pentru elucidarea catorva locuri de munca.

Ce inseamna BOA?

Back Office Assistant (BOA) se poate traduce prin receptionist/secretar. Un BOA opereaza in baza de date, administreaza si arhiveaza toate documentele legate de clientii firmei, emite facturi, avize sau chitante, urmareste platile. Este un job in stransa legatura cu departamentele de vanzari, contabilitate si logistica.

Ce inseamna COO?

Chief Operating Officer (COO) este “mana dreapta” a CEO (director general sau executiv). In cadrul organizatiei, un COO isi desfasoara activitatea in cadrul departamentului de management. Atributiile sale de baza sunt logistica, productia si serviciile tehnice.

Ce inseamna Procurement Assistant?

Tradus, termenul inseamna asistent de achizitii. Este persoana care se ocupa in cadrul companiei de achizitia de marfuri si de pastrarea legaturilor cu clientii si partenerii acesteia. Practic, ea analizeaza cererile si elaboreaza listele de necesar.

Ce inseamna Wireless manager?

Este echivalentul managerului de sisteme wirelees (fara fir). O astfel de persoana se ocupa de planificarea retelei bazate pe tehnologia Code Division Multiple Acces (CDMA), ofera asistenta tehnica si de expertiza in punerea in aplicare a planului cu sisteme de acces fara fir. Un wireless manager trebuie sa dezvolte in mod eficient si sa conduca cel putin o echipa de specialisti in instalarea sistemelor fara fir.

Mai multe astfel de descrieri se gasesc in Romania Libera, ziar in care sunt publicate explicatii mai amanuntite, nu doar mici definitii asa cum am prezentat in acest post.

One thought on “Ce inseamna?

  1. I see your site needs some fresh & unique articles. Writing manually is time consuming,
    but there is solution for this hard task.

    Just search for; Miftolo’s tools rewriter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *