Mergeti la cursuri si stati pe langa mentori

Chiar daca in aceasta perioada criza financiara isi arata coltii, cei care nu vor sa-si neglijeze latura profesionala sunt indrumati sa isi continue drumul ascendent spre performanta si autoperfectionare, mergand in continuare la cursuri de pregatire sau solicitand, in mod direct ori indirect, sfaturile mentorilor alesi.

Daca privim si latura financiara, constatam ca in ultima perioada de timp, firmele care furnizeaza servicii de tipul “training” au scazut preturile si/sau au imbunatatit pachetul oferit, in speranta atragerii de clienti.

Legat de acest subiect (importanta trainingurilor in cariera profesionala), Romania Libera a publicat acest articol:

Cautam candidati interesati sa se dezvolte personal” este una dintre propozitiile pe care o rostesc destul de des recrutorii. Pentru a indeplini aceasta cerinta, expertii in resurse umane si trainerii in comunicare spun ca trebuie sa cititi, sa va puneti la punct cu ultimele noutati din domeniul dumneavoastra de activitate si sa invatati mereu.

Invatati de traineri
Specialistii in resurse umane sunt de parere ca va puteti autodezvolta foarte mult prin lecturi de specialitate si prin participarea la traininguri de profil. “Cred ca este ideal ca persoana care vrea sa se pregateasca sa mearga la cursuri, astfel incat sa capete baza de care are nevoie si apoi sa inceapa sa studieze literatura de specialitate“, spune Catalina Cochinescu, consultant al HR-Romania.ro.
Specialista spune ca mai are un motiv pentru care ar alege cursurile: de obicei, la acestea, trainerii sunt instruiti sa va ofere o serie de informatii astfel incat sa le puteti pune rapid in practica, evident, sub supravegherea lor in prima faza. “Acest lucru nu-l puteti face doar citind singur si      autoevaluandu-va, pentru ca de multe ori interpretarea dumneavoastra va fi subiectiva“, afirma experta Catalina Cochinescu.

Furati” de la cei competenti
Trainerul in comunicare Alina Negrea, managing partner al companiei A Plus Performance, este de parere ca tot la capitolul dezvoltare personala pot sa intre invatarea dupa model si inspirarea din modelul de comportament al altuia. De pilda, spune specialista, sunt extrem de utile discutiile cu colegii care au rezultate remarcabile. De asemenea, este indicat sa stati pe langa unul dintre sefi si sa “furati” cat mai multe de la acesta.
Oana Mosoiu, consultant in resurse umane al companiei Ascent Group, din Bucuresti, este de parere ca o alta solutie ar fi sa va alegeti un mentor, un om de incredere, cu care sa discutati des despre planurile dumneavoastra, despre modul in care le puteti pune in practica.

Faceti ceva de care va este frica
O alta metoda de autodezvoltare ar fi ca zilnic sa faceti un lucru de care  va este teama. “Este vorba despre expunerea la situatii de invatare in acele arii unde aveti nesigurante. De exemplu, daca va este teama sa vorbiti in public, incepeti sa faceti acest lucru in fata unui grup restrans de colegi, zilnic“, spune trainerul Alina Negrea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *