Manualul GOWER de management

Coordonator: Dennis Lock
Traducere: Tatiana Chera, Silvia bricman, niculita Damaschin, Ema Grigore, Alexandru Lovin, Ioana Orban, Oana Popescu, Romeo Sandulescu, Anca Stancioiu, Razvan Stoicescu, Liviu Suciu
Editat de Dennis Lock
821 pag.

Am achizitionat de curand o carte de referinta pentru cei care vor sa isi dezvolte latura de management. “Manualul GOWER de management” – editat de Codecs. Un adevarat manual, bine elaborat, cu o structura cursiva care te indeamna sa-l parcurgi si te ajuta sa-l intelegi mai usor, intelegand, prin exemple, elementele cheie ale managementului.

Daca doreste sa supravietuiasca si sa prospere in lumea de astazi, aflata intr-o schimbare vertiginoasa, o companie trebuie sa-si imbunatateasca practica si conceptia manageriala. Se petrec revolutii tehnologice, prioritatile se schimba, ideile vechi sunt abandnate si chiar discreditate. Apar mereu noi concepte si tehnici, intr-o gama foarte variata, de la modele trecatoare, la instrumente manageriale valoroase. O companie poate astazi sa faca minuni, iar maine sa de faliment sau sa fie investigata de politia economica. Alaturi de dorinta nestavilita a managerilor de a promova, ei insisi si companiile lor, toate aceste schimbari si provocari au stimulat o adevarata proliferare a literaturii de management: in fiecare an apar sute si sute de titluri noi.

In mediul dinamic de astazi, Manualul GOWER de management le ofera managerilor si studentilor in management o sursa de referinta practica, autorizata si serioasa, capabila sa raspunda conditiei “Daca aveti o singura carte de management pe raftul bibliotecii, ACEASTA trebuie sa fie!“. Manualul se bucura de mare succes atat in mediile academice, cat si in randurile managerilor practicanti.

Putem imagina aceasta carte ca pe un fel de forum in care un manager poate intalni experti in diferite domenii (cartea avand nu mai putin de 68 de autori), cu cunostinte diferite de ale sale, astfel incat sa dobandeasca o intelegere mai aprofundata si mai utila managementului. Un loc unde un contabil, de exemplu, sa poate citi despre managementul tehnologic, iar managerul de productie sa poata obtine cunostinte de marketing si finante.

Lucrarea cuprinde 73 de capitole grupate in 10 parti aflate intr-o succesiune logica incepand cu abordarea aspectelor organizationale si finalizand cu analiza diferitelor probleme ale unui manager  individual:
I. Principii, strategii si aspecte organizationale;
II. Management financiar;
III. Marketing;
IV. Cercetare, proiectare si tehnologie;
V. Managementul aprovizionarii si stocurilor;
VI. Managementul productiei;
VII. Managementul logisticii;
VIII. Aspecte administrative;
IX. Managementul resurselor umane;
X. Competente manageriale.

Cartea este realizata de 68 de autori reputati in domeniul teoriei si practicii manageriale. Multi dintre ei ocupa pozitii superioare in ierarhiile unor mari companii sau conduc firme de consultanta. Codecs.

Manual costa 130 LEI si, pentru cei interesati, el poate fi comandat aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *