TOT – IRT

In sala pluteste energia descoperirilor facute de fiecare dintre participanti, in privirile fiecaruia dintre ei vezi acel “A-ha! moment“. Iar la sfarsitul zilelor de training participantii sunt convinsi ca au mai inteles ceva, ca au mai invatat ceva si ca stiu sa puna in practica toate cate s-au spus si s-au exersat in sala de training. Asa este sa fii trainer – e frumos, e plin de energie si satisfactii.

Am urmat cursuri, am sustinut cursuri, am instruit oameni si pot spune, cu siguranta, ca ai un sentiment aparte atunci cand vezi ca cei carora le-ai  explicat au inteles exact mesajul tau, ca au acceptat ceea ce tu le-ai livrat si, mai mult decat atat, au dorinta de a pune in practica noile cunostinte cat mai curand.

Cand am decis sa devin trainer mi-am fixat ca si scop dezvoltarea acesteor abilitati din punctul de vedere al mai multor scoli. Pot spune ca, din cele 3 firme pe care le-am “testat”, IRT-ul mi s-a parut cel mai potrivit pentru mine.

Din cele doua ramase pe lista, una punea prea mult accentul pe cursanti, iar cealalta prea mult pe mine, ca si trainer. La IRT, balanta a fost echilibrata. Am avut noroc, ce-i drept, si de o echipa micuta, omogena (nu eram doua persoane cu aceeasi profesie) de la care am avut ce invata, traineri bine pregatiti si impartiali cu cei din sala de curs.  Singurul inconvenient pentru mine: perioada de desfasurare (cursul se tinea in week-end si, astfel, balanta mea personal-profesional era dezechilibrata).

Prezint mai jos cateva “date tehnice” legate de acest curs pe care il recomand cu incredere.

Continut:
– 4 module  teoretice (fiecare modul cate 2 zile);
– un modul de lucru si studiu individual;
– examen final prin care se obtine certificarea CNFPA.

Pe parcursul primelor patru module trainerii IRT (Institutul Roman de Training)  imbina metode interactive de training cu scopul de a transmite participantilor cunostintele si abilitatile necesare unui TRAINER de impact. Cele 8 zile de training vor fi interesante, solicitante, distractive, vor fi 8 zile in care veti descoperi lucruri noi despre dumneavoastra, veti invata cum sa construiti un program de training avand in vedere nevoile de invatare ale participantilor, veti exersa prezentari eficiente, veti primi si veti oferi feedback comportamental, veti invata tehnici de evaluare a trainingurilor pe care le veti sustine.

Pe parcursul Modulului V participantii la training vor aprofunda si aplica cunostintele dobandite pe parcursul zilelor de training, in cadrul unor proiecte realizate individual. Fiecare participant va avea de rezolvat aplicatiile practice care vor constitui lucrarea practica ce va trebui sustinuta in cadrul examenului final. Trainerii IRT vor acorda asistenta tehnica prin email participantilor in realizarea aplicatiilor practice pe parcursul intregului modul. Parcurgerea acestui modul NU presupune prezenta fizica in sala de training.

Examenul final de certificare va fi sustinut in fata unei Comisii formata din reprezentanti ai CNFPA si ai IRT. Examenul final va consta in prezentarea aplicatiilor practice realizate in modulul anterior si in sustinerea unui test grila. Ca urmare a absolvirii examenului, fiecare participant va primi un Certificat de absolvire eliberat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si CNFPA.

Programul TOT se adreseaza trainerilor actuali sau in devenire. Un alt avantaj, care te ajuta foarte mult, este acela ca timp de 6 luni de la absolvirea cursului, IRT-ul vine in sprijinul noilor traineri oferindu-le 6 ore de consultanta  (se poate solicita prin email sau intr-o intalnire, feedback pe designul de training conceput de tine, pe materialele, metodele, exercitiile, aplicatiile pe care intentionezi sa le folosesti in trainingul tau). La prima vedere nu pare ceva iesit din comun, insa, in momentul in care te lovesti de prima “nesiguranta”, aceasta mana de ajutor este cu adevarat benefica. Din pacate insa, in cultura multor scoli de training de la noi, nu exista acest “comportament de follow up” .

Din tematica:
•    Invatarea la adulti;
•    Ciclul invatarii si stiluri de invatare;
•    Motivatiile invatarii la adulti;
•    Identificarea si analiza nevoilor de formare;
•    Definirea si formularea obiectivelor de invatare;
•    Cum se realizeaza un design de training;
•    Evaluarea unui program de training: tehnici, metode, criterii;
•    Logistica necesara in training;
•    Diferentele intre training si curs;
•    Un pic de legislatie pentru trainerii din Romania.

Traineri: Trainingul va fi sustinut de catre dl. Florin Ghinda si dl. Radu Lihaci.

Pentru inscrieri sau orice alte detalii suplimentare, va rugam sa ne contactati la adresa de email [email protected] sau la numerele de telefon: 021.311.68.58 ori 0728.929.067.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *