Despre “Introducere in Project Management & Planificarea proiectelor”

In aceasta luna, am avut posibilitatea de a urma cursul online Introducere in Project Management & Planificarea proiectelor oferit HR-Romania si SkillSmart.

Este un curs in limba engleza, structurat foare lejer, cu informatii teoretice pertinente, studii de caz si exercitii prin care sa-ti poti verifica atat propriile cunostinte de managemet, cat si cele proaspat asimilate.  Din punctul meu de vedere, acest curs se adreseaza in principal celor aflati la inceput de drum, celor care vor sa verifice daca “practica” pe care ei o exerseaza in companie se suprapune peste teorie si pentru cei care vor sa obtina un certificat de manager de proiect (este un instrument optim pentru clarificarea unor aspecte, fiind realizat sub egida Project Management Body of Knowledge (PMBOK), varianta revizuita in 2004, publicat de Project Management Institute (PMI) 2004).

Dezavantaje? In primul rand, studiile de caz si mai ales modul de abordare al solutiilor se potrivesc pe tiparul american care, la noi, nu este compatibil decat intr-un procent foarte mic. Cursul acesta nu este suficient pentru a practica managementul de proiect sau pentru a obtine certificarea PMBOK, necesitand parcurgerea intregului modul. Dureaza cam mult si nu se pot sari capitole pe care le cunosti. Necesita multa atentie (ca atare, timp alocat pentru el 100%). Raspunsurile la intrebarile din chestionare, de cele mai multe ori, lasa loc interpretarilor, ceea ce poate duce la erori si scaderea punctajului final.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *